Judiska Ungdomsförbundet i Sverige

JUS är en  partipolitisk obunden ideell paraplyorganisation som främjar judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. Detta gör vi genom att stödja våra medlemsföreningar via ekonomiskt och administrativt stöd. Vi har ca 2000 medlemmar och 19 lokalföreningar runt om i landet.

JUS grundades 1991 av Förintelseöverlevande David Schwartz. För att minnas och hedra vår grundare delar JUS årligen ut ett stipendium till två individer som arbetat med organisering och ideellt engagemang.

JUS representerar våra medlemsföreningar i samhälle, mot regeringen, politiker, media och beslutsfattare i syftet att skapa ett aktivt och rikt judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. 

Att vara jude ska vara förknippat med stolthet och glädje. För att uppmärksamma och synliggöra vår minoritet driver vi bland annat ett instagramkonto  @stoltjude och har även tagit fram en bok baserat på kontot.

Tryckt material för beställning
Komplettera med digitala material
Alla nedanstående digitala filer, mejlas automatiskt ut till din registrerade e-postadress inom en vecka efter lagd beställning. Du kan också ladda ner dem direkt här.
STOLT JUDE

Lärarhandledning med läroplaner för gymnasieskolan, grundskola, förskoleklass och fritidshemmet