Detta är utbudet.se

Kostnadsfritt för skolan - allt på ett ställe


På utbudet.se kan du som arbetar inom skolvärlden helt gratis beställa företags, organisationers och myndigheters informationsmaterial. Vi har samlat allt detta på en och samma plats, och du beställer materialet helt kostnadsfritt och betalar heller ingen frakt.


Vårt utbud är varierat - här hittar du inspirerande skrifter, spännande spel, intressanta magasin, aktuella faktaark, böcker, foldrar med mera. Du har även möjlighet att ladda ned kompletterande digitala material såsom filmer, rapporter, lärarhandledningar och lektioner.


Material från utbudet.se uppskattas i skolan av både lärare och elever och vi har kommit till att bli en av Sveriges största lärarsajter. Över 110 000 lärare väljer att beställa tryckta lektionsmaterial och ladda ned digitala komplement på utbudet.se och vi distribuerar idag 200 000 ex av lektionsmaterial varje månad. Vi ser det som ett bevis på att utbudet.se helt enkelt motsvarar efterfrågan! 

 

Relevant och målgruppsanpassat

I dagens samhälle är det viktigare än någonsin att vi har elever som kan värdera, analysera och kritiskt granska information de tar del av. Att öva dessa färdigheter är därför en viktig del av skolans uppdrag.

 
Materialet som du kan beställa via oss spänner över en lång rad ämnen och riktar sig till såväl grundskola som äldre elever. Mycket av materialet är anpassat för skolungdom, och kan med fördel användas i undervisningen – som fördjupning, bredvidläsning, diskussionsunderlag, som jämförelsematerial eller som en språngbräda in i ett nytt ämne. 
 

Vi ställer flera krav på det material som distribueras via utbudet.se:

  • Materialet ska ha ett informativt innehåll som är relevant för målgruppen
  • Materialet får inte vara produktexemplar eller ren produktreklam.
  • Material som exponerar produkter eller varumärken förknippade med alkohol, narkotika, tobak och dopingpreparat skall ha ett innehåll som är av betydelse för ett minskat bruk av dessa.
  • Materialet får inte exponera produkter eller varumärken med pornografiskt innehåll eller ickedemokratiska värderingar.
 

Kostnadsfritt, enkelt att beställa, snabb leverans

Vår webbtjänst är enkel. Logga in eller registrera dig som ny medlem och beställ önskat material. Vi levererar inom några dagar och du betalar inget för materialet, hanteringen eller frakten. Vår webbplats uppdateras kontinuerligt då nytt lektionsmaterial kommer in varje vecka, ibland oftare.

 

Utbudet.se bidrar också till att många kostnadsfria seminarier genomförs i hela landet. Vi har sett till att konferenssalarna har fyllts med vetgiriga lärare som i sin tur förmedlat sina nyvunna kunskaper till både arbetslag och elever.

Vi som arbetar på utbudet.se har alla ett genuint intresse för skolan – flera av oss är lärare.  Vi förstår värdet av kvalitet i undervisningen. Kontakta oss gärna om du har några frågor eller behöver hjälp med att plocka ut bra material till dina lektioner.